"... כשהפרשים הצליחו לפזר את ההפגנה הם חזרו בדהרה לארמון. לא עלה בדעתם שנמשיך לצעוד. אבל אנחנו צעדנו. צעדנו ועוד איך! בעזרת מקלות וברזלים שברנו את החומה שהקיפה את שכונת המבורכים. השליטים התכנסו בבתיהם העצומים, והרחובות היו ריקים ושקטים. העולם התהפך! עכשיו הם פחדו מאיתנו - לא אנחנו מהם"
מוֹן - נערה אילמת, מנודה, לבושה בסמרטוטים - מציתה את המרד הגדול במשטר נצלני ומדכא. באישון לילה היא לוקחת חתיכת פחם וכותבת על קירות הצריפים את המילה האסורה - אחווה.
המילה מחלחלת לליבותיהם של תושבי הממלכה המושפלים והמפוחדים והם מחליטים לא לציית לחוקים מפלים. הם שובתים, מפגינים, צועדים, קוראים סיסמאות, וחודרים לארמון המלוכה, כשבראשם הילדים. האם יצליחו לחולל שינוי, או שיד השלטון האכזרית תדכא את המרד?
זהו סיפורה של מוֹן הנאבקת בדיכוי והשפלה, ברעב וקור. נחלצת לעזור למשפחתה וזוכה בחופש ובאהבה.
רונית חכם - סופרת ומחזאית. ספרים ומחזות משלה זכו בפרסים ואף תורגמו לשפות אחרות. ספרה 'חמש מכשפות הלכו לטייל' נכלל באנתולוגיה של הספרים הטובים בעולם בהוצאת אברמס, ניו יורק.
תמר ורטה-זהבי לא חוששת לגעת בספריה בסוגיות חברתיות ופוליטיות חמות. סיפור חייו של נלסון מנדלה, אחד מהמנהיגים ומהמנהיגות שעליהם כתבה, זכה בעיטור אנדרסן לשנת 2016.
הרעיון לספר המרד של מוֹן נולד בנסיעה משותפת למפגש עם תלמידי בית ספר בשלומי.
רונית הציעה לתמר לכתוב ביחד מילון של מושגים חברתיים כמו: אחווה, הפגנה, מהפכה, שביתה, שוויון ועוד. תמר התלהבה והשתים התחילו לכתוב את המילון. מכיוון ששתיהן אוהבת סיפורים ועלילות, נשזרו המושגים בסיפורהּ של מוֹן והפכו לספר מרתק. לדברי השתים, ככל שעלילת הספר נגדשה בהרפתקאות כך הפכה הכתיבה המשותפת למסעירה ומותחת.
תמיר אסולין על הספר