6536
לוגו הקיבוץ המאוחד
    •  
    • כניסת לקוחות
    • עכשיו במבצע
        • ספרי יהדות ומחשבת ישראל
        • ספרים חדשים
        • פרימו לוי - מבצע מיוחד
        • סדרת פטריק מלרוז
        • 30 שנה בלי דוד אבידן
        • חזרו למלאי
        • שוק המציאות
        • ספרים ישנים ונדירים
        • קלאסיקות לילדים
        • ספרי פנטזיה ונוער במבצע
        • סדרת ילדי עולם במבצע
        • חנוך לוין
        • יצחק אוורבוך אורפז
    • סיפורת
        • סיפורת מקור
        • סיפורת תרגום
        • ספרית פועלים - סיפורת
        • הספריה החדשה
        • מחזות
        • קלאסיקות
        • סיפורת | כל הספרים
    • עיון
        • סדרת קו אדום
        • סדרת מגדרים
        • פילוסופיה והגות
        • חינוך, פסיכולוגיה ומגדר
        • ביקורת תרבות וחברה
        • יהדות ומחשבת ישראל
        • אמנויות וביקורת ספרות
        • השואה ומלחמת העולם השניה | מבחר
        • ביוגרפיה וזכרונות
        • ציונות ומדינת ישראל
        • מדע, סביבה וארכיאולוגיה
        • היסטוריה כללית והמזרח התיכון
        • הקיבוץ ותנועת הפועלים
        • מכון ון ליר
        • קלאסיקות
        • כתבי עת
        • השואה ומלחמת העולם השניה
        • עיון | כל הספרים
        • אחרים
    • שירה
        • שירה מקור
        • שירה תרגום
        • מבחר | זוטא
        • ריתמוס
        • סדרה לשירה
        • אוספים ואנתולוגיות
        • קלאסיקות
        • שירה | כל הספרים
    • ילדים ונוער
        • קלאסיקות לילדים
        • מומלצי משרד החינוך
        • ספרי קרטון לגיל הרך
        • לפעוטות (עד גיל 3)
        • לגן ולכיתה א (גיל 6-4)
        • ראשית קריאה (גיל 9-7)
        • לכיתות ד-ו (גיל 12-9)
        • לנוער (גילאי 12 ומעלה)
        • ספרי פנטזיה ונוער
        • ילדים ונוער | כל הספרים
        • ספרי ילדים בערבית
    • חדשים
    • רבי מכר
    • שוק המציאות
    1. דף בית
    2. עיון
    3. ביקורת תרבות וחברה
    4. הפרה שבחדר: הפסיכולוגיה של אכילת בשר
    עטיפת הספר הפרה שבחדר: הפסיכולוגיה של אכילת בשר | מלאני ג'וי
    עטיפת הספר הפרה שבחדר: הפסיכולוגיה של אכילת בשר | מלאני ג'וי
    ספרים ב15 שח
    15  ₪ 79 ₪

    הפרה שבחדר: הפסיכולוגיה של אכילת בשר

    מלאני ג'וי
    " למה אנחנו אוהבים כלבים, אוכלים תרנגולות ונועלים פרות? מלאני ג'וי מציעה לנו מסע שמתחיל בערעור על המובן מאליו, עובר דרך רבות והרגלים אישיים, הסתרה תאגידית ופסיכולוגיה אנושית, ומוביל אותנו לעבר חיים של יותר מודעות וחמלה."
      - מיקי חיימוביץ', עיתונאית ופעילה סביבתית, מובילה את תכנית התחקירים החברתית "המערכת" והקמפיין הישראלי של תנועת "יום שני ללא בשר".

    "בני אדם ובעלי חיים - סיפור שיש בו אהבה, תאווה, והרבה רוע מודחק. מה מאפשר לאנשים טובים להזיל דמעה על סבלו של כלבלב, אבל לא לחשוב איך שוסף גרונו של העגל שבצלחתם? מלאני ג'וי כתבה ספר על הנפש האנושית ועל חולשות אנוש. האם יש לך אומץ לקרוא אותו?"
      - פרופ' יורם יובל, פסיכיאטר ופסיכואנליטיקאי, מחבר רבי-המכר סערת נפש ומה זאת אהבה ומנחה תכנית הראיונות הטלוויזיונית "שיחת נפש".

    ספרים רבים מסבירים לנו למה לא לאכול בשר. ספרה פורץ הדרך של הפסיכולוגית החברתית מלאני ג'וי שואל: מדוע בכל זאת אנחנו אוכלים בשר?

    התשובה, לפי מלאני ג'וי, נעוצה במערך של אמונות ומנגנונים  פסיכולוגיים וחברתיים שהיא מכנה קרניזם. הקרניזם מעלים רגשות שאנו מרגישים כלפי בעלי חיים, עובדות שידועות לנו וערכים שאנו מאמינים בהם. חשיפת המנגנונים הסמויים שלו היא צעד ראשון לקראת שיח ציבורי מעמיק ועקרוני יותר בשאלת היחסים בין בני אדם לבעלי חיים אחרים.

    ד"ר מלאני ג'וי, בוגרת הרווארד, לימדה פסיכולוגיה וסוציולוגיה באוניברסיטת מסצ'וסטס שבבוסטון וכיום עומדת בראש הארגון "מֵעֵבֶר לקרניזם" ( carnism.org). כלת אות אהימסה לקידום אי-אלימות, 2013 .
    לספר מצורף פתח דבר מאת פרופ' יובל נח הררי, מחבר רבי המכר קיצור תולדות האנושות וההיסטוריה של המחר.
     
     
    "הרבה תוהים אם ישראל תהפוך למדינה הטבעונית הראשונה בעולם"
    מהו המנגנון התרבותי והפסיכולוגי שמאפשר לבני האדם לגדל כלבים ובה בעת להתאכזר לפרות, מה משותף לטבעונות ולתנועה הפמיניסטית ומה הקשר בין אכילת בשר לבין הצבעה לדונלד טראמפ? נטע אחיטוב בראיון עם מלאני ג'וי
     
     
    למי שנמשך לטבעונות
    דרור בורשטיין על ספרה של מלאני ג'וי המשלב טיעונים הגיוניים ויעילים נגד תעשיית הבשר ומידע קשה לעיכול, ושיש בכוחו לשכנע אנשים לשנות הרגלים - השאלה היא אם הם יסכימו לפתוח אותו
     
    לאהוב או לאכול
    הפרק הראשון 

     

    מאנגלית: דבי אילון, זוכת פרס היצירה למתרגמים, תשפ"ג


    פרטי הספר
    • שם ספר: הפרה שבחדר: הפסיכולוגיה של אכילת בשר
    • כותרת משנה: הפסיכולוגיה של אכילת בשר
    • מחבר/ת: מלאני ג'וי
    • שם הספר בלועזית: Why We Love Dogs, Eat Pigs and Wear Cows
    • כותרת משנה בלועזית: An Introduction to Carnism
    • שם המחבר/ת בלועזית: Melanie Joy
    • הוצאה: הקיבוץ המאוחד
    • סדרה: קו אדום
    • עורך/ת: נגה אלבלך, דבי אילון
    • מתרגם/ים: דבי אילון
    • עיצוב עטיפה: אמרי זרטל
    • מספר עמודים: 167
    • מקור / תרגום: תרגום
    • דאנאקוד: 31-6124
    • מועד הוצאה לאור: מרץ 2017
    • סדרות

      • זוכי פרסים
      • הספריה החדשה
      • פועלים - סיפורת
      • סדרות סיפורת נוספות
      • מבחר | זוטא
      • ריתמוס לשירה
      • סדרות שירה נוספות
      • קו אדום
      • סדרות עיון נוספות
      • כל הסדרות
      • אלבומים, מתנות ופנאי
    • צרו קשר

      • תקנון האתר
      • משלוח כתבי יד
      • המערכת
      • אנשי ההוצאה
      • צרו קשר | contact us
      • זכויות יוצרים
      • אתר הספריה החדשה
      • About us
    • כללי

      • חזרו למלאי
      • עכשיו במבצע
      • שאלות נפוצות
      • מחירי המשלוחים
      • טעימות ופרקים ראשונים
      • שיר של יום
      • מה לקרוא - המלצות, כתבות ועוד
      • ספרי מאי-יוני 2025
      • הצהרת נגישות

    הקיבוץ המאוחד - ספרית פועלים
    הירקון 23 בני ברק | 03-5785810
     


    להזמנות מוסדיות: רונית, 03-6163978
    sales@kibutz-poalim.co.il 
    שעות הפעילות: ימים א-ה, 14:00-8:00

    צרו קשר

     

    FB  

     © כל הזכויות שמורות להוצאת הקיבוץ המאוחד - ספרית פועלים

    • הקנייה באתר מאובטחת ע''פ תקן  
            |    עיצוב אתר: סטודיו לעיצוב   |  
    • Bsmart בניית אתרים
    • מסחר אלקטרוני
    הקיבוץ המאוחד

    • תמיכה מלאה בדפדפן כרום*
    • מותאם לעיוורי צבעים
    • מותאם לכבדי ראייה
    • תצוגה רגילה
    • תפריט קיצורי מקלדתAlt + 0
    • הפסק תנועתיות באתר
    • הסרת הדגשת קישורים וכפתורים
    • להגדלת פונטים לחץ על מקשים
    • Ctrl + להגדלה
    • Ctrl - להקטנה
    • Ctrl 0 לאיפוס
    • הפעל הפסק ניווט מקלדת
    • אפס לברירת מחדל
    • הצהרת נגישות
    קיצורי מקלדת
    • כיבוי\הדלקה תפריט זהAlt + 0
    • דלג לתפריט הראשיAlt + 1
    • דלג לאזור תוכן מרכזיAlt + 2
    • דלג למפת אתר מונגשת Alt + Shift + 3
    • חיפושAlt + 4
    • צור קשרAlt + 7
    • דלג למפת העמוד Alt+5
    • דלג לדף הביתAlt + h
    • דלג לתפריט הנגישותAlt + m

    *בדפדפן פיירפוקס יש להשתמש ב Alt + Shiftוהמספר

    למעבר בין אלמנטים בדף לחץ על מקש ה - Tabעל מנת לחזור אחורה בין אלמנטים לחץ על מקשים, - Shift + Tab

  • דלג לתפריט הראשי
  • דלג לתפריט הראשי
  • דלג לאזור תוכן מרכזי
  • דלג לתפריט הנגישות
    • צור קשר
    • תקנון האתר
    • שאלות ותשובות
    • מי אנחנו

     בטל