רופא המשפחה אנדרה מטלון והפסיכולוג הקליני סטנלי רבין הם חברים קרובים, שהחליטו באופן ספונטני לחלוק באמצעות הדואר האלקטרוני חוויות, רשמים ולבטים ולהקשיב באורח הדדי למצוקות, להרהורים, ולספקות העולים בהם במהלך עבודתם.
מאחורי חילופי המכתבים ניצבת תחושת מחויבות עמוקה שלהם לשקול מחדש את מעשיהם והחלטותיהם בתהליך העבודה והטיפול, שהוא מדרך הטבע רווי מתח, מתיש, ולעתים קרובות נעשה מתוך תחושת בדידות רבה. מתוך כך הם משתפים זה את זה ברגעים אינטימיים של חייהם המקצועיים, כשכל אחד מאזין לדילמות, למאבקים ולסיפוק הנלווים לתהליך הטיפול מן הפרספקטיבה המיוחדת לו.
פרסום המכתבים מעניק לקוראים הזדמנות נדירה ומרגשת לחוות את המתחולל בלבותיהם ובמוחותיהם של רופאים ופסיכולוגים במהלך עבודתם.
"ספר זה אינו ספר לימוד של שיטות וכישורי טיפול, אבל הוא מהווה אוצר של סיפורים המזמינים את הקורא להתוודע אל עולם של רגשות, התלבטויות ושאלות פתוחות ביחסיהם של מטפלים ומטופלים. אלה מבין הקוראים הרוצים ללמוד על המתרחש בחדר הטיפול בשעת המפגש בין המטפל למטופל, ייצאו נשכרים מן הסיפורים המרתקים שנפרסים כאן, ועשויים אף להזדהות עם חלק מהם ואולי גם להשתמש בהם בעתיד בחייהם המקצועיים. הקריאה בספר, על אודות פעולות גומלין אנושיות, היא כשלעצמה למידה תוך התנסות, המעשירה את עולמו האישי של הקורא."
(פרופ' בנימין מעוז, בהקדמתו לספר).
"מאוד נהניתי לקרוא ספר זה. למדתי ממנו הרבה, במיוחד על עצמי. אני מאמין שהקוראים בו יזכו לחוויה דומה".
(ד"ר ג'יון סלינסקי, רופא משפחה וסופר, לונדון).
"הספר הזה מבריק ומיוחד דווקא בגלל פשטותו ומן הראוי שיהיה ספר חובה לכל רופא צעיר או מתמחה ברפואה או בפסיכולוגיה, האמורים ללמוד להתמודד עם רגשותיהם בזמן המפגש הטיפולי. הספר הזה נוגע ללב. הוא מלמד אותנו לא רק על המטופלים שלנו אלא בעיקר על עצמנו".
(ד"ר גרי קניוק, פסיכולוג קליני, ארצות הברית).