אנתולוגיה אשר מזמנת מפגש עם יסודות הפילוסופיה החינוכית באמצעות מבחר עצום של טקסטים קלאסיים, מודרניים ופוסטמודרניים, יחד עם מבואות שיטתיים לסוגיות המרכזיות שבהן עוסקת הפילוסופיה של החינוך.
ברוח החשיבה ההומניסטית והרב-תרבותית, חוכמת החינוך שנאצרה בכרך זה כוללת קשת רחבה של מקורות וגישות: החל מההגות המופתית של היהדות המקראית, אתונה הקלאסית, הבודהיזם ההודי, קונפוציוס ולאו-דזה הסינים, הנצרות והאיסלאם; עבור לפילוסופים הגדולים של העת החדשה, דוגמת רוסו, קאנט וניטשה; וכלה בהוגים ובחינוכאים בני המאה העשרים, דוגמת דיואי, פרויד, בובר, ראסל, גאדאמר, רולס, הברמאס, ניל, קורצ'אק, קאמי, סארטר, מאסלו, רוג'רס, פיטרס, קולברג, פריירה, גרין, נוסבאום ונודניגס.
פרופ' נמרוד אלוני משמש כמרצה בכיר לפילוסופיה של החינוך במכללת סמינר הקיבוצים ובמכללת בית ברל, עומד בראש המכון למחשבה חינוכית ומופקד קתדרת אונסקו לחינוך הומניסטי. אלוני הוא גם יו"ר כנס תל אביב לחינוך מתקדם, ומנהל תחום האתיקה החינוכית במרכז לאתיקה שבירושלים. הוא כתב מספר ספרים על חינוך הומניסטי ודיאלוגי, ובשנים האחרונות עוסק גם בהדרכה חינוכית של בתי ספר ניסויים ויצירת מסגרות חינוך לאוכלוסיית העובדים הזרים בדרום תל אביב. בשנים האחרונות עמד במרכזם של מאבקים ציבוריים נגד מסחור החינוך והתרבות ולמען הבטחת אופיו הנאור של החינוך הממלכתי. בימים אלה משמש נמרוד אלוני כיו"ר הוועדה להכנת הקוד האתי למורים וכיו"ר הרשת לחינוך ממלכתי-הומניסטי.
שני ספריו הנוספים בתחום החינוך ההומניסטי יצאו לאור בהוצאת הקיבוץ המאוחד:
להיות אדם: דרכים בחינוך ההומניסטי
כל שצריך להיות אדם: מסע בפילוסופיה חינוכית
דיאלוגים מעצימים בחינוך ההומניסטיקישורים:
ראיון עם אלוני